Een hovenier voor het aanleggen van een tuin

Er zijn veel personen die het moeilijk vinden om een tuin aan te leggen die aan alle wensen voldoet. Voor deze personen is het mogelijk om een tuin aan te laten leggen door een hovenier, maar dan zal hij wel moeten weten wat je wensen zijn. Je moet eerst zelf het voorwerk doen. Er zijn tegenwoordig veel mensen die graag een tuin willen hebben die vrij van onderhoud is. Ze willen, als ze 's avonds van het werk thuiskomen lekker kunnen genieten van de tuin in plaats ervan in te werken. Daarom wordt er vaak gekozen voor een onderhoudsvrije tuin. 

De tuinarchitect

Je kunt, als je een tuin wilt hebben, waarin al je wensen worden verwerkt, eerst een tuinarchitect benaderen om een tekening te laten maken. Een tuinarchitect kost geld, maar dan heb je wel een tuin die aan al je wensen zal voldoen. Wanneer je een tuinarchitect hebt benaderd, zal deze eerst langs komen. Hij zal je wensen aanhoren en de maten van de tuin opmeten. Ook zal hij vragen naar het budget dat je wilt besteden aan je tuin. Wanneer hij dat allemaal weet, zal hij een voorlopig plan maken. Dat zal hij dan nog een keer met je bespreken waarbij je misschien nog aanpassingen wilt aanbrengen. Zodra de officiële tekening klaar is, kun je naar een hovenier kijken.   

Hovenier

Het is verstandig, voordat je in zee gaat met een hovenier, eerst enkele offertes te laten maken. Er kunnen onderling behoorlijke prijsverschillen zijn. Ze komen naar de situatie kijken en bepalen dan met de tekening de offerte. Wanneer je de hovenier uitgekozen hebt, nadat je alle offertes hebt vergeleken, kan deze aan de werkzaamheden beginnen. Wanneer je hebt gekozen voor bijvoorbeeld een tuinhuisje en een loungehoek kan hij dat uitbesteden. Daar heeft hij dan wel rekening mee gehouden in de offerte. Je kunt ook gekozen hebben voor een vijver die worden aangelegd. Wanneer je een onderhoudsvrije tuin wilt, zal er veel gewerkt worden met tegels en bloembakken. Dat zal allemaal op de officiële tekening staan. De hovenier zal je ook nog wel tips geven over andere planten die je misschien zou kunnen gebruiken in verband met het onderhoud.   

Tevreden

Wanneer je volgens deze manier te werk gaat, zal je tuin, als hij klaar is, aan al je wensen voldoen. Je kunt dan genieten van je tuin door gezellig tijdens de zomeravonden in je loungehoek de tijd door te brengen met je vrienden. Wanneer je er ook een tafel met een vuurhaard hebt, kun je ook tijdens kille zomeravonden buiten blijven onder de overkapping van je lounge gedeelte.

Contacteer Hoveniersbedrijf de Colm voor al je vragen.


Delen