Een gashaard brengt sfeer in huis

Wil je gezellig zitten, met zicht op een haardvuur? Of kom je op koude dagen net dat beetje extra warmte tekort? Wat is er dan gezelliger en makkelijker dan om een gashaard aan te steken die gezellige vlammen laat zien en net dat stukje extra warmte geeft waarvan je huis comfortabel warm aan gaat voelen. 

Het gemak van een gashaard 

Een gashaard kun je met één druk op de knop aansteken. Heel wat makkelijker dan een houtvuur dus, alleen al omdat je niet hoeft te slepen met houtblokken, aanmaakblokjes, kranten en dergelijke. Wil je het wat warmer hebben, of wil je alleen sfeerverlichting? Ook dat is zo ingesteld. Naast de warmte die het geeft, geeft het ook een intieme sfeer aan je huis. Een gashaard heeft dus heel veel voordelen.  Maar in deze tijd nog een gashaard laten plaatsen terwijl iedereen het heeft over het gasloos maken van huizen, is dat niet een beetje vreemd? Nee, dat is nu nog een logische stap om te zetten. De warmtepompen die nu in gasloze huizen geplaatst worden, vergen zeker in de winter enorm veel elektriciteit, terwijl er juist op zulke dagen weinig zonne-energie beschikbaar is. Wanneer je dan nog een gasleiding hebt zitten in je huis, is het geen heel ingrijpende verbouwing om een gashaard te laten plaatsen. Wel moet er een afvoerkanaal aanwezig zijn of gemaakt worden, zodat de afvalstoffen die vrij komen bij het verwarmen, daardoor afgevoerd kunnen worden. Bedenk daarbij dat stoken met een gashaard schoner is voor het milieu dan stoken met een houtkachel. 

Verschillende gashaarden 

Er zijn verschillende haarden te koop. Een vrijstaande gashaard kan vrijwel overal geplaatst worden. Doordat de kachel vrij in de ruimte staat kan hij zijn warmte uitstralen naar alle kanten. Een vrijstaande gashaard kan, als hij aan vervanging toe is, eenvoudig vervangen worden, omdat je de ruimte hebt om naar alle kanten breder of smaller te worden.  Naast de vrijstaande gashaard, die altijd op de vloer geplaatst wordt, zijn er ook vrijhangende gashaarden. Doordat deze haard hangt, geeft hij een ruimtelijk gezicht, dit komt omdat je vloeroppervlak vrij blijft. En net als bij een vrijstaande kachel, straalt de warmte ook bij een vrijhangende kachel alle kanten op. Ideaal voor grote ruimtes.  Heb je veel ruimte, en wil je je haard mooi weggewerkt hebben, dan zijn er ook de inbouwgashaarden. Je kunt deze gashaarden in je schouw of in een muur van je woning weg laten werken. Zo wordt de gashaard opgenomen in je interieur.  Bij veel gashaarden kun je een houtopslag kopen. Hierdoor krijgt de gashaard nog meer de look van een houtkachel.


Delen