Een laminaatvloer kopen voor een oudere woning; hier moet je op letten

Heb je een jaren '30 woning gekocht of een oudere woning met veel karakter? Dan is het aanbrengen van veranderingen in deze woning best lastig. Zeker als het gaat om moderne aanpassingen, technieken of materialen. Toch past ook een laminaatvloer in een oude woning met veel karakter. Wil je weten hoe je een laminaatvloer kunt leggen in oudere woning? In dit artikel lees je alles waar je op moet letten.

De juiste ondergrond
Wanneer je een oude vloer gaat vervangen, kan dit best een klus zijn. De vloeren zijn veelal niet alleen enorm oud, maar ook volgens andere technieken gelegd dan moderne vloeren. Wanneer je een oude houten vloer eruit haalt en wil vervangen voor laminaat, kan dit voor best wat werk zorgen. Je moet namelijk allereerst een goede basisvloer laten leggen. Dit is belangrijk om de laminaatvloer op te kunnen leggen. Dit is een klus dat je beter aan een professional kunt overlaten. Zo zorgen namelijk niet alleen voor de laminaatvloer, maar ook voor een stabiele basisvloer. Zo ligt jouw nieuwe laminaatvloer er altijd goed bij.

Kies voor karakter
Wil je het gemak van laminaat, maar de sfeer van jouw oude woning behouden? Dan heb je vandaag de dag geluk dat het aanbod aan laminaatvloeren enorm riant is. Kies voor een laminaatvloer met extra karakter. Er zijn bijvoorbeeld genoeg laminaatvloeren met een “houten finish”. Het lijkt dan net echt hout. Kies liever voor een donkere kleur om de authentieke sfeer van de woning te behouden. Vraag een paar proefstalen aan om thuis te kijken welke laminaatvloer het beste bij jouw woning en meubels past.

Een moderne uitstraling
Vind jij jouw oudere woning prachtig, maar vind je het juist mooi om deze woning modern aan te kleden? Dan kan een laminaatvloer wonderen verrichten. Wanneer je in een oudere boerderijwoning een lichte laminaatvloer legt, ziet de gehele woning er opeens een stuk moderner en luxueuzer uit. Het kan echt het verschil maken en jouw woning een nieuwe uitstraling geven. Een nieuwe laminaatvloer laten leggen, geeft de woning een frisse boost.

Is de vloer in jouw oudere woning toe aan vervanging? Dan heb je de keuze om dit op authentiek wijze te laten herstellen, maar je kunt natuurlijk ook voor laminaat kiezen. Bij een laminaatvloer kopen voor een oudere woning komt nog heel wat kijken. Moet er bijvoorbeeld nog een basisvloer gelegd worden en kies je voor karakter of voor een moderne look? Laminaat is bijzonder divers en daarom goed toepasbaar in iedere woning.


Delen