Een traploper kopen

Wanneer je je trap eens een andere look wilt geven dan zijn er veel verschillende manier om je trap te bekleden. Je kunt hem bekleden met wat voor soort materiaal ook, maar je kan hem ook schilderen. Veel gezien zijn traplopers. Dit is een tapijt die een traptrede bekleedt zodat je zacht en geluiddempend de trap op en af kan lopen. Je kan zelf een traploper kopen en dan zelf leggen, maar dit kan nooit zo straks, dan wanneer je dit door een expert laat doen. Vooral als je trap een middelpunt in het huis is, kun je dit beter laten leggen door mensen die er verstand van hebben. 


Soorten trappen

Een traploper kopen hangt ook af van wat voor soort trap je hebt. In Nederland zien we veelal de open trap en de gesloten trap terug. Een gesloten trap is voorzien van stootborden, die de treden met elkaar verbinden. Hierdoor is de trap vaak wat veiliger en kan een loper soms ook in één geheel worden aangebracht. Bij een open trap ontbreken de stootborden. Hierdoor is het mogelijk om in de ruimte tussen de treden te kijken. Een open trap zie je dan ook vaak in woningen, waar de trap in de woonkamer uitkomt. Een open trap kan dus heel goed dienst doen als een blikvanger. 


Voorbereiding 

Een traploper kopen betekent ook dat de traptreden aan de zijkanten zichtbaar zijn. Dit houdt dus in dat dit wel mooi afgewerkt moet worden. Dit kan door de trap (opnieuw) te schilderen. Dit is best wel een klusje, want de trap dient eerst grondig geschuurd te worden, waarna het voorzien kan worden van een nieuwe laag verf. 


De traploper leggen

Bij een gesloten trap is het mogelijk om één tapijt over de gehele trap te leggen. Wel is het zo dat een gesloten trap ook bochten kan hebben. Als je de traploper zelf legt, kan dit voor problemen zorgen, om het strak midden op de betreffende treden te krijgen. Een expert zal vaak de traploper op deze treden innaaien. Hierdoor kan de traploper ook perfect in bochten gelegd worden. Ook kan het zijn dat er gekozen wordt om de traploper per trede op maat te snijden en daarna te lassen, waardoor de traploper strak op de trap ligt. Bij een open trap zal de traploper sowieso per trede op maat gesneden moeten worden.


Traproeden

Wanneer de traploper op de trap is bevestigd moet je dit nog afwerken met fraaie traproeden. Traproeden zijn niet noodzakelijk maar geven de trap wel een luxueuze stijl. Deze roeden zijn in verschillende afmetingen, kleuren en materialen beschikbaar en worden bevestigd aan speciale klemmen, vaak in dezelfde kleur en materiaal.

 

Een traploper kopen? Kijk dan ees bij De Roode Loper.


Delen