Tapijt

Tapijten zijn er in allerlei kleuren, structuren en materialen. Er is daarom altijd wel een type van Van Summeren Alles Voor Mooi Wonen dat past bij jouw persoonlijke stijl. Bij het kiezen moet je echter met allerlei zaken rekenen houden. Elk type heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen en niet alle types zijn geschikt voor elke ruimte.   

Twist

Twist tapijten zijn praktisch en toch stijlvol. Omdat ze bijzonder slijtvast zijn, zijn ze met name geschikt voor drukke families. Twist dankt zijn naam aan het feit dat het garen in elkaar wordt gedraaid. Twist is makkelijk te onderhouden en erg duurzaam. Soms hebben de garens allemaal dezelfde kleur, maar er kunnen ook verschillende kleuren worden gebruikt. Hierdoor ontstaat een speels spikkeleffect.  

Saxony

Deze tapijten zijn warm en hoogpolig. Ze worden gemaakt van meerdere in elkaar gedraaide garens, waardoor het een elegant, vol en luxe uitstraling heeft. Saxony is met name geschikt voor ruimtes waar je een luxe, warme sfeer wilt creëren, zoals een slaapkamer. Wanneer je over saxony loopt blijven de voetafdrukken soms zichtbaar. Sommige mensen storen zich hieraan.  

Bouclé

Bouclé tapijten worden gemaakt van natuurlijke of synthetische garens. Ze zijn bijzonder duurzaam en hebben een klassiek en rustiek uiterlijk. De lussen hebben niet allemaal dezelfde lengte, waardoor een bijzonder, geweven effect ontstaat. Omdat bouclé zo duurzaam is, is het geschikt voor vrijwel elke ruimte, zelfs voor de hal. Bouclé heeft allemaal lussen, hierdoor kan het zijn dat huisdieren vast komen te zitten met de nagels. Het is dus minder geschikt wanneer je huisdieren hebt.  

Sisal

Dit milieubewuste tapijt wordt strak geweven, waardoor het een natuurlijk en exotische uitstraling heeft. Het materiaal dat wordt gebruikt voor sisal komt van de Agave plant. Deze planten groeien in Oost-Afrika en Amerika. Sisal is bijzonder duurzaam, maar het leggen ervan komt erg nauwkeurig en kan het beste aan een specialist overgelaten worden. Sisal heeft bovendien wel wat onderhoud nodig.  

Zeegras

Zoals de naam al doet vermoeden worden deze tapijten gemaakt van zeegras. Deze grassen worden met name verbouwt in Vietnam. Omdat enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen is zeegras alleen verkrijgbaar in groen- en geeltinten. Zeegras is bijzonder duurzaam, maar heeft wel het nodige onderhoud nodig. Het leggen ervan kan ook beter aan een specialist over worden gelaten.  

Geweven

Bij het weven worden de poolgaren en de stof samengevoegd aan de achterkant. Deze kleden worden gemaakt door middel van traditionele weeftechnieken, waardoor een robuust en sterk geheel ontstaat. Door het gebruik van verschillende garens zijn ontzettend veel verschillende kleurcombinaties en motieven mogelijk. Het is daardoor ook bijzonder geschikt als vloerkleed.


Delen